Gratis Guide til Dominikanske Republik
  • Home
  • Om os
  • DET PRAKTISKE
    • Aktiv Ferie
    • Overnatninger
    • Mad-parlør
  • Rejsetips A-Z
  • Trafik i Dom. Rep.
  • Dominikansk Sex
  • LANDET RUNDT:
  • Santo Domingo
  • Punta Cana
  • Sydøstkysten
  • Sydvestkysten
  • Centrale højland
  • Puerto Plata og NV
  • Samana og Nord
  • FAKTA OM ØEN:
  • Dominikanerne
    • Kultur
  • Geografi og natur
    • Dyr og Planter
  • Historie
  • Let læst om DDR
  • Mad i Dom. Rep

Mad-parlør

Lokale speciliteter omfatter:
​"Leaf Cake " – lavet af revet blade fra banan og yautía, fyldt med kød og kogt. Serveres med stærk sauce. Man kan også spise det, der kaldes nationalflaget: ris med kylling eller oksekød, bønner og salat. Prøv også ”domplin”, små boller af hvedemel kogt i kokosmælk og blandet med de tilsvarende krydderier.
​Aceite                  Olie
Aceitunas             Oliven
Ajo                      Hvidløg
Albondigas           Kødboller
Almejas               Muslinger, små
Almendras           Mandler
Anchoas              Ansjoser
Arroz                   Ris
Asado                  Steg (stegt)
Atun                    Tunfisk
Azucar                 Sukker
Bacalao                Torsk/klipfisk
Barquillos             Vafler
Beicon                  Bacon
Berza                   Kål
Besugo                 Havbrasen
Bistec                   Bøf
                             - bien echo  - velstegt
                             - medio echo  - mellemstegt
                             - poco echo  - lidt stegt
Bocadillo              Sandwich (lille flute med pålæg)
Bogavante            Hummer
Boquerones          Ansjoser, friske
Buey, carne          Oksekød
Calamares            Blæksprutter - a la romana - friturestegte
Caliente               Varm
Camarones           Rejer
Cangrejos             Krabber
Caracoles             Snegle
Carne                   Kød
Caza                     Vildt
Cecina                  Røget kød
Cerdo                   Svinekød
Cerezas                Kirsebær
Chipirones            Blæksprutter, små
Chorizo                 Krydret pølse
Chuleta                 Kotelet
Cigalas                 Jomfruhummer
Coliflor                 Blomkål
Conejo                  Kanin
Corazon                Hjerte
Cordero                Lammekød
Ensalada              Salat
Entremeses          Forretter
Escalopa               Schnitzel
Flan                      Karamelbudding
Frio                       Kold
Frutas                   Frugt
                             - en almibar - i sirup
Galletas               Småkager
Gambas               Store rejer
Helado                 Is
Higado                 Lever
Higos                    Figner
Huevo al plato      Spejlæg
Huevos                 Æg
Jamon                  Skinke
Judias                   Bønner

L-Z

TAPAS Guide

​Tapas er små retter. De blev opfundet af spanske bar-ejere. Når de skulle servere et glas sherry lagde de en skive tørret skinke (jamón serrano) på glasset for at holde fluerne væk. Tapa betyder dæksel eller låg. Den lille snack var en god ide, for det gjorde gæster lidt mere tørstige. Derfor udviklede man flere småretter, der stod gratis til rådighed på bardisken. Tapas blev hurtigt populære, og i dag er det nærmest en del af kulturarven. En anden variant er montaditos, der er små brødskiver med lækkerier på, små sandwich. En tapa koster fra 1-3 € pr. styk.. De serveres på de fleste tider af døgnet. Som frokost, natmad eller bare små-snacks i løbet af aftenen. Tapas-baren er samlingspunktet, ligesom det store kolde bord er det for os. De kan bestå af hvad som helst, fast som flydende, og de spises ikke i nogen reglementeret rækkefølge. Det er nemt at vælge sine tapas, fordi det daglige udbud som regel er udstillet i kølemontre – så man peger bare. Mange barer ændrer menuen dagligt og eksperimenterer i det uendelige.

Her er nogle af de mest populære:

Salpicon de mariscos: Salat af hakkede løg, peber, majs, krabber, rejer i eddikedressing.
Carne con papas: oksekød, grøntsager og kartofler i fyldig sauce.
Ropa Vieja: Navnet betyder ”gammel tøj”, fordi det er en tapas, man typisk laver af rester fra dagen før. Hovedingrediensen er kikærter og kødet fra i går.
Boquerones:  Små hvide usalte ansjoser marineret i olie, eddike og hvidløg.

Albondigas: Små kødboller i sauce.
Carne de cochino : Små stykker stegt svinekød i sauce, serveret med pomme frites og salat.
Carne de Cabra: Små stykker gedekød.
Pan Con Tomate: Brød  med tomat
Jamon Serrano: Serrano skinke

Aceitunas Con Anchoas: Oliven fyldt med anjoser

Alcachofas Alinadas: Marinerede artiskokker
Aceitunas Alinadas: Marinatede oliven
Pulpo A La Vinagreta: Blæksprutter i vinaigre

Sardinas A La Plancha: Grillede sardiner
Gambas Al Ajillo: Hvidløgsrejer

Calamares Fritos: Friturestegte små blæksprutter

Pollo Adobado: Marineret kylling
Hvis man selv vil prøve, er der opskrifter at hente i bogen ”Tapas” af AdrianLissen og Sara Cleary (Könemanns forlag). Fås på dansk.

Tilbage til hovedmenuen

Powered by Create your own unique website with customizable templates.